Oplossingen

Excel als oplossing

Pixelpronto is bedreven in het ontwikkelen en maken van Microsoft Excel applicaties en rapportages (al dan niet geautomatiseerd via VBA) die robuust zijn en naadloos aansluiten op uw bestaande systemen.

Excel automatisering kan vaak een aantrekkelijk alternatief zijn vanwege de korte doorlooptijd van de ontwikkeling en de laagdrempeligheid van de toegang. Excel is onderdeel van de Microsoft Office suite en is een programma dat bij de meeste bedrijven in gebruik is en waar bijna iedereen mee bekend is.

Een goed gebruik van Excel zal uw organisatie efficiënter en productiever maken tegen een vaak kleine investering.

Pixelpronto ontwerpt en maakt Microsoft Office toepassingen zoals Excel spreadsheet toepassingen en Access databases.

Voorbeelden

Beneden een korte omschrijving van enkele toepassingen die wij voor onze cliënten hebben ontwikkeld in Microsoft Excel en/of Microsoft Access.

SOPHIE

Sales en Operational planning tool gemaakt in Excel ter ondersteuning van het maandelijkse sales & planningsproces. De tool werkt via een gautomatiseerde data input met Cognos en directe input van verschillende users in de Marketing en Sales organisatie. De tool genereert o.a. het maandelijkse reporting package en wordt gebruikt als KPI dashboard tijdens de maandelijkse S&OP meeting.

Sales Reporting

Verschillende Excel tools die het maandelijkse sales rapportage proces ondersteunen en management rapporten genereren. Zo is er o.a. een data conversie tool en een rapport generator die het mogelijk maakt sales rapportages naar verschillende gezichtspunten en ten opzichte van diverse benchmarks te produceren (zoals: bruto sales per proukt en per regio, marge analyses, cumulatieve kalenderoverzichten en vreemde valuta analyses).

Cost & Budget Reporting

Verschillende tools ter ondersteuning van het budgetterings- en kostenproces. Voorbeelden zijn: een tool om budgetten van de verschillende afdelingen en managers to verzamelen en te consolideren; een tool om budgetten te analyseren en besparingen voor te stellen; en een tool die budgetten koppelt aan actuele data voor verdere analyse.

P&L Reporting

Een tool die de P&L met een druk op de knop genereert en vergelijkt t.o.v. een gekozen benchmark (bijvoorbeeld het jaarplan of de laatste raming).

Journaalpost

Een simpele tool ontwikkeld om journaalposten op te laten stellen en te controleren, waarna deze automatisch kunnen worden verwerkt in het financiële systeem via een druk op de knop.

Payroll Analysis & Processing

Een krachtige Excel tool om salarissen te verwerken en te analyseren. De tool werkt door middel van het inladen van Perman data (third-party payroll provider) die vervolgens wordt gematched met master data waardoor analyse en boeking per afdeling kan plaatsvinden. Een aparte module is gericht op analyse rapportages met betrekking tot personeelsmutaties, kostensoorten, en balansposten. Een andere module laadt de salarisjournaalposten op naar het financiële boekhoudsysteem via een druk op de knop.

Expense Reporting

Een geautomatiseerd formulier waarmee employees gemaakte kosten kunnen declareren. Het formulier omvat een aantal zaken zoals data validatie, automatisch matchen van naam en personeelsnummer, automatische omrekening van vreemde valuta afhankelijk van de datum, en de mogelijkheid om projectcodering aan kosten te kunnen meegeven. Het formulier wordt ingediend bij Accounting en kan vervolgens – na controle – automatisch worden verwerkt in het financiële systeem via een druk op de knop.